skip to main content

Målene med prosjektet

Utgangspunktet for Hva nå? Endringslaben er at barn og unge – i likhet med resten av oss – hører om klima- og miljøkrisen hele tiden, men at denne informasjonen ofte kan være vanskelig å håndtere. Dersom vi er enige om at klimaendringer skjer, og at noe må gjøres, dukker det derfor opp et nytt spørsmål: Hva nå? Ved å belyse konkrete eksempler på hvordan livene våre i Norge henger sammen med bærekraftutfordringer og -løsninger, bidrar Hva nå? Endringslaben til å besvare dette spørsmålet og gjøre konseptet bærekraft lettere å relatere seg til. På denne måten handler ikke prosjektet bare om å lære barn og unge mer om bærekraft – det handler også om å øke deres forståelse av rollen vi spiller i å oppnå det. Hva nå? Endringslaben er laget for å styrke skolen og lærernes rolle som tilrettelegger for denne typen læring.

Målene med prosjektet er:

  1. Å øke barn og unges bevissthet rundt hvordan valg vi tar i hverdagen er knyttet til globale bærekraft-, klima- og miljøutfordringer. Dette gjøres ved å sette søkelys på konkrete industrier og sektorer som barn og unge er i hyppig kontakt med i hverdagen.

  2. Å styrke barn og unges syn på seg selv som en del av løsningene. Dette gjøres ved å trekke frem konkrete eksempler på arbeidet som gjøres av organisasjoner, selskaper og lignende, og på hva hver og én av oss kan gjøre for å bidra til å løse utfordringene vi står overfor.

  3. Å bidra til at barn og unge på lengre sikt endrer adferd i en mer bærekraftig retning. Dette gjøres ved å skape mer bevissthet og en følelse av at man kan gjøre en forskjell.

  4. Å gjøre det lettere for lærere å undervise om bærekraftig utvikling i tråd med Kunnskapsløftet 2020. Dette gjøres ved å tilby en rekke ulike ressurser for bruk i undervisning i og utenfor klasserommet.

drawings of t-shirt, leaf, earth and recycle symbol with a rough paper background